Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

1984 - De onvoltooide

Jimmy Connors

Connors en Lendl krijgen van de umpire te horen dat ze direct de zaal moeten verlaten i.v.m. een bommelding, zij vertrokken in tenniskleding vanaf Zestienhoven naar Londen.

Winnaar Enkelspel
Winnaars Dubbelspel Kevin Curren & Wojtek Fibak
Totaal Prijzengeld 325.000 US Dollar
Aantal bezoekers 58.958

Met twee legendarische spelers in de finale, Jimmy Connors en Ivan Lendl, maakt het ABN AMRO Open zich op voor een fantastische middag. Het wordt een van de meest gedenkwaardige dagen uit de historie van het toernooi, maar niet op de wijze hoe een ieder gehoopt heeft.

Ivan Lendl schiet uit de startblokken en wint de eerste set met 6-0. Direct nadat hij Connors in de tweede set gebroken heeft en met 1-0 leidt, wordt de partij onderbroken. Kersverse toernooidirecteur Wim Buitendijk, die dat jaar het stokje heeft overgenomen van Peter Bonthuis, heeft een verontrustend telefoontje ontvangen.

Een bommelding van een persoon, die aangeeft namens een antikapitalistische beweging te bellen, verstoort het feest. Er zijn verschillende lezingen over de reacties van de spelers. Lendl zou op dat moment niet door willen spelen, maar wel aangegeven hebben het prijzengeld in de kluis te laten leggen, zodat er later nog uitgespeeld kan worden. De chauffeur van het toernooi onthult later, dat hij al met de spelers op weg is naar Schiphol, terwijl het publiek nog in afwachting is op het verdere verloop.

Het toernooi gaat de hele wereld over, tot een groot artikel in de New York Times toe, maar niet op de manier zoals vooraf verwacht. Voor Jimmy Connors betekent deze onvoltooide dat hij zijn derde toernooititel binnen handbereik heeft, maar opnieuw net niet haalt.

De dubbelspelfinale wordt met 6-4, 6-4 gewonnen door Kevin Curren en Wojtek Fibak, die te sterk zijn voor het Fritz Buehning en Ferdi Taygan.