Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

1985 - Mecir zorgt voor een verrassing

Miloslav Mecír

Onder meer prins Claus en Freddy Heineken waren aandachtig toeschouwer tijdens de finale van 1985.

Winnaar Enkelspel Miloslav Mecír
Winnaars Dubbelspel Pavel Slozil & Tomas Smid
Totaal Prijzengeld 325.000 US Dollar
Aantal bezoekers 50.073

Vooraf wordt er gerekend op een Zweedse winnaar. Niet verwonderlijk met Wilander, Edberg, Nyström en Järryd aan de start. Als outsiders wordt gekeken naar de talenten Pat Cash en Boris Becker. Cash is voor de tweede keer in Ahoy en Becker maakt zijn debuut in het ABN AMRO Open.

Miloslav Mecir, nummer 32 van de wereld en afkomstig uit Tsjecho-Slowakije, weet echter de titel op zijn naam te schrijven. Wat zijn veel bekendere landgenoot Ivan Lendl niet lukte, doet 'De Kat’ in 1985 wel. Op weg naar de finale verslaat hij dubbelspecialist Paul McNamee, nummer 6 van de wereld Anders Järryd, toptalent Boris Becker en Joakim Nyström. In de finale treft hij een andere verrassende finalist in Jakob Hlasek. Voor Hlasek is het de eerste finale op de Tour, voor Mecir de vijfde. De ervaring geeft de doorslag, Mecir verslaat Hlasek met 6-1, 6-2.

De dubbelspeltitel levert geen verrassing op. Pavel Slozil en Tomas Smid, nummer 1 geplaatst, verslaan Gerulaitis en McNamee in een prachtige finale, met 6-4, 6-4.