Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

1996 - Eindelijk Pete Sampras

Goran Ivanisevic

Een ontspannen Goran Ivanisevic in de spelerslounge.

Winnaar Enkelspel Goran Ivanisevic
Winnaars Dubbelspel David Adams & Marius Barnard
Totaal Prijzengeld 750.000 US Dollar
Aantal bezoekers 94.585

Jaar na jaar wordt een poging gewaagd en iedere keer blijkt het onmogelijk om de supersterren van dat moment, Pete Sampras en Andre Agassi te bewegen om naar Nederland te reizen. Met name Sampras, op dat moment in het bezit van zeven Grand Slam-titels, staat hoog op de verlanglijst.

In 1996 lukt het eindelijk. Sampras, op dat moment nummer drie van de wereld achter Muster en Agassi, zegt toe om in maart naar Europa te komen. Juist het feit dat hij twee anderen voor zich moet dulden lijkt het beslissende zetje te hebben gegeven. Met de punten in Rotterdam en de aansluitende twee Amerikaanse toernooien zou hij zich immers weer naar de top van de ranking kunnen spelen. Na twee, zeer moeizame, overwinningen moet de Amerikaan echter het toernooi met een blessure verlaten. Ondanks het afhaken van deze topper blijft er echter voldoende kwaliteit over. In de finale treffen Yevgeny Kafelnikov en Goran Ivanisevic elkaar.

Na drie meeslepende sets staat 'Gekke Goran’ met de trofee in handen en wordt hij bijgeschreven in de historie van het ABN AMRO Open. Kafelnikov moet nog even geduld hebben voor zijn naam op de winnaarsring bijgeschreven zal gaan worden.

Het dubbelspel wordt gewonnen door het Zuid-Afrikaanse koppel David Adams en Marius Barnard.