MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

1998 - Spectaculair concert opent 25e toernooi

Jan Siemerink

Jan Siemerink is na Tom Okker en Richard Krajicek de derde Nederlandse winnaar in de geschiedenis van het toernooi.

Winnaar Enkelspel Jan Siemerink
Winnaar Dubbelspel Jacco Eltingh & Paul Haarhuis
Totaal Prijzengeld 750.000 US Dollar
Aantal bezoekers 93.221

Voor het 25-jarig jubileum van het ABN AMRO Open moest natuurlijk iets bijzonders gebeuren. Twee grootheden uit het tennis, John McEnroe en Yannick Noah, worden gestrikt voor een bijzonder feest. Eerst spelen zij een demonstratiewedstrijd, later op de avond verzorgen zij een concert in Ahoy. Met name Yannick Noah verrast velen met zijn sfeervolle reggae muziek.

Op sportief vlak is het in 1998 opnieuw 'Oranje Boven’. Jan Siemerink behaalt wat hij recent nog zijn mooiste overwinning ooit noemde: De titel in het enkelspel van het ABN AMRO Open. Met zeven Nederlanders aan de start in het enkelspel en opnieuw uitsluitend Nederlandse toernooiwinnaars, is er duidelijk sprake van 'De Gouden Generatie’.

In de halve finale verslaat Jan Siemerink Richard Krajicek in een bloedstollende wedstrijd 6-4, 4-6, 6-4. Het publiek staat regelmatig op de banken. In de finale maakt Siemerink het gedecideerd af tegen Johansson 7-6, 6-2. Het Nederlandse succes wordt later die dag compleet gemaakt als Haarhuis en Eltingh opnieuw de dubbelspeltitel veroveren.